top of page
87371117_10159485056989676_2435684337337

Cinact
Academy

Speciaal gecreëerd voor zij die net een stapje verder willen gaan met acteren. De lessen zijn opgedeeld in 4 verschillende vakken met ieders een eindproef. Na het behalen van alle 4 de vakken ben je helemaal klaar om je tocht als professioneel acteur te beginnen!

“Acting is behaving truthfully under imaginary circumstances.”

Sanford Meisner

Vak 1:
Basics & Fundamentals

De focus bij vak 1 ligt op; sensory werk, relaxatie, basis emoties en dier werk. Deze 4 focus punten zijn cruciaal voor een goede basis voor acteren. Sensory werk is een acteertechniek die acteurs helpt om fysieke sensaties te heroproepen en hierdoor op een echte manier kunnen reageren tijdens een scène. Om dit te kunnen doen moet een acteur zich volledig kunnen ontspannen, vandaar dat de tweede basisblok relaxatie is. Verder moet elke acteur in-sync zijn met hun emoties en hoe je deze kan controleren en oproepen. Vooraleer je naar vak 2 kan overstappen moet je de basics en fundamentals van acteren beheersen. Daarom is er op het einde van vak 1 een test die iedereen aflegt waarbij alle fases van sensory werk en emoties worden doorlopen.

Basics & Fundamentals

Basics

Vak 2:

Script analysis

Bij vak 2 ligt de focus volledig op script analysis. Dit houdt in dat er wordt gewerkt op verschillende memorisatie-en interpretatie methodes. Je leert hoe je de beat moet vinden van een script, hoe je een scène moet ontleden, wat de actie  en het objectief van de scène is en hoe je subtext kan vinden en gebruiken om een goede scène te brengen. De methode gebruikt voor het aanleren van script analysis is gebaseerd op die van Michael Margotta, één van de beste acteercoaches in Europa.
Net zoals bij vak 1 moet je een test afleggen vooraleer je kan overstappen naar vak 3. De test voor het vak script analysis is het geloofwaardig voorbrengen van een monoloog of dialoog.

Script Analysis

Script

Vak 3:

Meisner

Vak 3 focust volledig op Meisner. De Meisner techniek focust zich op de acteur uit hun gedachten te krijgen opdat de acteur op een instinctieve manier reageert op zijn omgeving. Je leert o.a.; improvisatie, te luisteren naar je scène partner, hoe je een scène brengt met script in de hand en hoe je door 1 enkele zin te herhalen verschillende emoties kan oproepen en versterken.
Op het einde van vak 3 zal je een scène moeten voorbrengen.

Meisner

Meisner

Vak 4:

Audities

Ten laatste, audities. De focus hier ligt op live audities en selftapes. Voor de live audities leer je o.a. hoe je je moet voorbereiden; wat doe je vooraf? Wat doe je met de tekst die je net hebt ontvangen?… Wat je doet tijdens de auditie en wat je na de auditie doet. Voor de zelftapes gaan we kijken naar de benodigdheden, waar je technisch op moet letten, hoe je een mail schrijft naar een casting director/agency, etc. Vermits vak 4 het laatste vak is en je op dit punt een well-rounded acteur bent, is de laatste test een auditie voor een jury.  

Photo Studio

Audities

Audities

Praktische info:

Wanneer vinden de lessen plaats:

Zondag:

Van 10 uur tot 19 uur
* Elke les duurt 3 uur

Waar vinden de lessen plaats:

Fabriekstraat 38, AED Studios, Lint

Prijs:

Opleiding 2 jaar: 80 lessen

€4000 excl. BTW

Afbetalingsplan mogelijk

Contacteer ons voor meer informatie

Het is ook mogelijk om 1 vak op te nemen

 Contacteer ons voor meer informatie

  • Facebook Social Icon
bottom of page